Accueil > NASLOVNA > BLING BLING > AUTOMOBILI > Audi otvara knjigu narudžbina za prvi električni SUV

Audi otvara knjigu narudžbina za prvi električni SUV

lundi 24 avril 2017, par webmaster

Izvor : B92

Model E-Tron Quattro najpre će biti ponuđen kupcima u Norveškoj, koja je jedna od najnaklonjenijih evropskih država električnim automobilima.

Audi E-Tron Quattro, koji će početi da se proizvodi 2018, zasnovan je na istoimenom konceptu iz 2015. godine. Iako proizvođač još nije predstavio produkcijsku verziju ovog vozila, od ponedeljka 24. aprila, zainteresovani kupci u Norveškoj će moći da uplate depozit za E-Tron Quattro, kako bi godinu dana unapred rezervisali svoj automobil.

Depoziti iznosi 20.000 norveških kruna (oko 2.150 evra).

Tehnički detalji serijskog Audija E-Tron Quattro nisu zvanično objavljeni, ali očekuje se da će ovaj električni SUV moći da pređe i do 500 km zahvaljujući pogonskim baterijama kapaciteta 95 kWh.

E-Tron Quattro će imati tri električna motora ukupne kombinovane snage od oko 500 ks.

Automobil će iz mesta do stotke stizati za 4,6 s. Maksimalna brzina biće elektronski ograničena na 210 km/h.

Pogon na sva 4 točka obezbeđen je tako što su dva elektromotora zadužena za zadnje točkove, dok treći pokreće prednju osovinu.

Što se tiče dimenzija, E-Tron Quattro će zauzeti poziciju između Audija Q5 i Q7. Koncept je dugačak 4,88 m, širok 1,93 m i visok 1,54 m, pa se očekuje da će i serijska verzija ovog automobila biti slične veličine.

Audi E-Tron Quattro će se proizvoditi u fabrici u Briselu, u Belgiji, a najbliži konkurent na tržištu biće mu Tesla Model X.

Messages