Accueil > NASLOVNA > FREE TIME > DEKORACIJA > Kako da uredite svoj dom kao profesionalni dizajner enterijera (...)

Kako da uredite svoj dom kao profesionalni dizajner enterijera ?

dimanche 22 janvier 2017, par webmaster

zena.blic.rs/promo

Ako želite da ulepšate prostor i dodate malo više draži vašem domu, ali ne znate kako da to izvedete, predstavljamo vam 7 najboljih saveta kako da to uradite kao profesionalac.

1. Pronađite predmet koji predstavlja vaš izvor sreće
Kada počinjete proces uređivanja doma, setite se šta vas to posebno čini srećnom i šta najviše volite da vidite u svom okruženju. Vaš prostor biće izvor samo pozitivne energije ako sve prilagodite sopstvenoj sreći. Zato izaberite predmet koji vam donosi najviše optimizma i radosti, a zatim mu pridodajte i druge predmete koji su inspirisani tim komadom.

2. Odlučite se za boju zidova i nameštaja
Kolorit će definisati prostor i usmeravati dalje uređivanje, zato pre nego što izaberete detalje, odlučite se za boje koje će se savršeno uklapati sa bojom nameštaja i zidova. Ukoliko su vaš nameštaj i zidovi neutralne boje, napravite kontrast jer to daje prostoru živost.

3. Napravite dobru ravnotežu
Kreiranje balansa važan je deo formalnog uređenja prostora. Koristite simetriju kada uređujete formalne prostorije, ali kod neformalnog dizajna neka detalji budu postavljeni asimetrično.

4. Dekorišite
Ako grupišete više predmeta, obratite pažnju na visinu i veličinu. To se odnosi na ramove, ukrase, sveće i sve ostale dekorativne predmete. Pomešajte objekte različitih veličina i visina, jer ćete tako doprineti atraktivnijem izgledu prostorije.

5. Rasporedite rasvetu u nivoima
Ambijentalno svetlo čini prostor originalnim, zato posvetite pažnju osvetljenju. Izaberite rasvetu koja upotpunjuje dizajn vašeg doma. Ne morate se zadržati samo na jednom tipu rasvete – možete upotrebiti sve : od lustera, podnih i stonih lampi, do sveća i ugradne rasvete.

6. Ukrasite zidove
Zidovi otvaraju mnoštvo mogućnosti ; pored raznih boja, na njih možete postaviti interesantne detalje koji će osvežiti vaše prostorije. Slike, police, knjige, ogledala – mogućnosti su beskonačne, a sve zavisi od toga kakav krajnji efekat želite da postignete.

7. Ne zaboravite podove
Nemojte zapostaviti podove. Nema razloga da ubacite tepih koji se prostire od zida do zida. Vaša prostorija će biti mnogo interesantnija ukoliko u nju postavite podne prostirke. Prilikom odabira prostirki, imajte na umu da bi one trebalo da budu u kontrastu sa vašim nameštajem.

Prostor u kojem živimo je jako važan za naš svakodnevni život. Od toga zavisi kakav ćemo život voditi, kako ćemo se osećati, kako ćemo razmišljati i koliko ćemo biti motivisani. Zato ispunite svoju kuću izvorima pozitivne energije, iskoristite inspiraciju i realizujte vizije. Uz ove savete, malo truda i ideja, možete stvoriti dom koji će izgledati baš kao iz časopisa koje volite da čitate.

Uživate dok ulepšavate prostor u svom domu ? Dizajn eneterijera je pravi poziv za vas

Ako uživate u ulepšavanju svog doma i inspirišu vas boje, oblici, materijali i neobični ukrasi, to je siguran znak da posedujete potencijal da se u tome i profesionalno ostvarite.
Da biste se bavili uređivanjem prostora, potrebno je da posedujete kreativnost, smisao za estetiku i sklonost ka umetnosti i crtanju. Ali, ako želite uspešnu karijeru dizajnera, osim prirodnog dara, neophodno vam je i kvalitetno obrazovanje.

Dizajneri enterijera detaljno se bave proučavanjem unutrašnje arhitekture, funkcionalnosti, estetike, opremanja različitih prostorija i kreiranja nameštaja. Ukoliko se odlučite za ovu profesiju, Akademija lepih umetnosti i multimedija ima edukativni program koji vam može omogućiti da steknete sva neophodna znanja i razvijete uglednu karijeru u kojoj ćete uživati radeći ono što volite.

Obrazovanje je ključ
Nameštaj, oblici, boje i tkanine imaju ogroman značaj za enterijer, ali postoje i mnogi drugi zadaci koji se očekuju od dizajna enterijera. Na Akademiji lepih umetnosti i multimedija budući dizajneri uče istoriju dizajna, strukturalni integritet zgrade, relevantnost nosećih zidova, prostorne koncepte, korišćenje programa CAD, psihologiju, etiku...
ALUM stavlja akcenat na praktičan rad i razvijanje umetničkih talenata uz usvajanje najsavremenijih IT znanja, koja će vam omogućiti da realizujete sve kreativne projekte i ostvarite uspešnu umetničku karijeru.
Dizajn enterijera spada u grupu najkreativnijih i najbolje plaćenih poslova na svetu, zato iskoristite priliku, izaberite najbolje obrazovanje za sebe i siguran put do ostvarenja snova.

Un message, un commentaire ?

Qui êtes-vous ?
Votre message
  • Pour créer des paragraphes, laissez simplement des lignes vides.